• Τατουάζ: εκτός από χαρακτήρα έχουν και μέταλλα

  Το τατουάζ ή Tattoo, ή στα Ελληνικά Δερματοστιξία, κερδίζει όλο και περισσότερο την σημερινή νεολαία. Χιλιάδες άνδρες και γυναίκες θεωρούν το τατουάζ σχεδόν απαραίτητο αξεσουάρ στο σώμα τους! Έγινε πια μόδα! Κάθε τατουάζ έχει μια δική του ιστορία να διηγηθεί. Είναι ένα statement από μόνο του για τον άνθρωπο που το έχει "χτυπήσει". Μπορεί να είναι κάτι που αγαπά, κάτι στο οποίο πιστεύει ή ακόμα και μέρος της κοσμοθεωρίας του.

  Η τέχνη του Tattoo είναι μια αρχαία τέχνη που ξεκινάει από τις πρωτόγονες κοινωνίες. Στην Ταϊτή και την Σαμόα "τατάου" σημαίνει συνήθεια! Οι φυλές αυτές είχαν την συνήθεια να κάνουν τατουάζ, με κάρβουνο, κατά την διάρκεια τελετών μύησης ή σαν ένδειξη πένθους, ή για να υποδηλώσουν την κοινωνική τους θέση και αξίωμα. Ακόμη και σε Αιγυπτιακές μούμιες έχουν βρεθεί tattoo!

  Τα εργαλεία στη αρχή ήταν πρωτόγονα. Βελόνες από σκληρό αγκάθι ψαριού ή από κόκκαλο, τις οποίες χτυπούσαν με σφυρί πάνω στο δέρμα. Σήμερα γίνεται με ειδικά ηλεκτρικά πιστολάκια, που με μικρά τσιμπήματα εκχύουν μελάνια με χρωστικές μέσα στο δέρμα ώστε να δημιουργούνται ανεξίτιλα σχέδια. Επίσης χρησιμοποιούνται και τα λέιζερ.

  Τα τατουάζ χρησιμοποιούνται και ως επανορθωτικά στην αισθητική αλλά και στην ιατρική.

  Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για τυχόν παρενέργειες από την τεχνική αυτή και ειδικά από τα σύγχρονα μελάνια που περιέχουν χρωστικές, βαφές, συντηρητικά, μέταλλα (κάδμιο, κοβάλτιο, χρώμιο, διοξείδιο του τιτανίου, νικέλιο, υδράργυρο κ.λ.π.). Αν και τα περισσότερα εργαστήρια ελέγχουν και εφαρμόζουν, πλέον, καλά τους κανόνες υγιεινής όταν πρόκειται να κάνουν ένα τατουάζ, σπάνια μπαίνουμε στη διαδικασία να τσεκάρουμε τα συστατικά που περιέχονται στο μελάνι που χρησιμοποιείται.

  Σε σχετική έρευνα του καθηγητή Δερματολογίας και διευθυντή της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννη Μπασούκα, και της ειδικευόμενης Δερματολογίας και υποψήφιας διδάκτορος, Κωνσταντίνας Μαυρίδου, περιλαμβάνονται όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τα τατουάζ που μπορεί χιλιάδες άνθρωποι να έχουν «ζωγραφίσει» στο σώμα τους.

  Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, που έχει τίτλο «Τατουάζ: Από το κοινωνικό περιθώριο στη γονιδιακή ιατρική», είναι απαραίτητο οι βαφές που χρησιμοποιούνται σήμερα στα τατουάζ να υπόκεινται σε έλεγχο και έγκριση από κεντρικές ελεγκτικές υπηρεσίες, όπως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA) ή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

  Εν τούτοις, τα τατουάζ ενοχοποιήθηκαν για λοιμώξεις, αλλεργίες στα μέταλλα, φωτοδερματίτιδα, εξανθήματα με φαγούρα, ακόμη και για καρκινογένεση! Δυσκολία σημειώνεται και κατά την Μαγνητική Τομογραφία (MRI) εξ αιτίας των μετάλλων. Σχετικά με την καρκινογένεση, οι απόψεις συγκρούονται και τίποτα δεν είναι ακόμη σαφές. Η Dr. De Cuyper αναφέρει ότι έχουν γίνει διεθνώς πάνω από 50 μελέτες, και μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία που να τα ενοχοποιούν για καρκινογένεση.

  Τα στοιχεία που περιέχονται στα μελάνια των τατουάζ ταξιδεύουν μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό σε μορφή νανοσωματιδίων και φθάνουν ως τους λεμφαδένες με απροσδιόριστες αυτή τη στιγμή συνέπειες για την υγεία, σύμφωνα με νέα μελέτη επιστημόνων του ευρωπαϊκού ερευνητικού κέντρουESRF (European Synchrotron Radiation Facility) στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας και συναδέλφων τους από τη Γερμανία που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Scientific Reports». Οι ερευνητές αυτοί, εκφράζουν φόβους ότι αυτά τα «άγνωστα» ως προς τη συμπεριφορά τους νανοσωματίδια μπορεί να οδηγούν σε χρόνια διόγκωση των λεμφαδένων. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναλυτική καταγραφή της μεταφοράς διαφόρων οργανικών και ανόργανων χρωστικών καθώς και τοξικών στοιχείων σε ιστούς που έχουν… χτυπηθεί.

  Τίποτα λοιπόν δεν είναι σίγουρο ακόμη. Όμως αν προσβάλλονται, έστω και ελάχιστα, οι λεμφαδένες, αυτό σημαίνει ότι προσβάλλεται και εξασθενεί το Ανοσοποιητικό Σύστημα. Αυτό από μόνο του, δεν εμφανίζει κάποια συγκεκριμένα συμπτώματα. Ο οργανισμός όμως γίνεται ευάλωτος και είναι εύκολο να εμφανίσει συμπτώματα εκεί όπου έχει κάποια προδιάθεση.

  Με τη μέθοδο της Bioanelixis κατορθώνουμε να ελαφρύνουμε τις παρενέργειες των μετάλλων που εμπεριέχονται στις χρωστικές ουσίες των μελανιών για τατουάζ. Απαλλάσσοντας τις συχνότητες αυτών των στοιχείων από τους λεμφαδένες μας και γενικά από το σώμα μας, επιτρέπουμε στο ανοσοποιητικό μας σύστημα να λειτουργήσει και πάλι όπως πρέπει.

  Απαλλαγή συχνοτήτων

  ΠΗΓΕΣ:

  1. https://www.dimokratianews.gr/content/27941/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%AC%CE%B6-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1
  2. http://www.tovima.gr/science/article/?aid=902312
  3. http://popaganda.gr/pop-news/i-dimofilia-ton-tatouaz-ine-arage-igiis/
  4. https://www.neolaia.gr/2016/09/05/ti-epiptwseis-mporei-na-exoun-sthn-ygeia-ta-tatouaz/
  5. http://pacific.jour.auth.gr/emmeis/?p=2125
  6. https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm048919.htm#top

  Μοιράσου αυτό το άρθρο με όσους φίλους σου πιστεύεις ότι θα τους βοηθήσει.

  Tattoos: Ελάφρυνση των παρενεργειών στο σώμα
  Bioanelixis: Μέθοδος ενδυνάμωσης και εξισορρόπησης
 • 0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου